Äänikurssien tarina. Miten kaikki alkoi?

Syksyllä 2016 teimme molemmat töitä omilla tahoillamme, Maria kehonhuollon, tanssiliike-terapian ja laulunopetuksen parissa, Liisi vokologian ja laulunopetuksen parissa. Jo pitkään Liisin mielessä oli pyörinyt eräs tärkeä kysymys: ”miten voisin auttaa mahdollisimman monia ääniammattilaisia saamaan puheäänelleen lisää vaikuttavuutta ja kestävyyttä?”

Liisi tiesi, miten valtava potentiaali äänessä on ilmaisuvälineenä ja ajatusten välittäjänä, ja miten tärkeä työväline ääni lähes jokaiselle on. Haaveissa siinsivät erityisesti verkkovalmennukset: niiden avulla voisi luoda kohtuuhintaisen ja yksilöllisen palvelun laajalle äänenkäyttäjäjoukolle ja lisätä näin tuhansien ääniammattilaisten työhyvinvointia.

Onneksi kysyvälle vastattiin, ja Liisi löysi valmentajaparikseen Marian, jonka vapauttavaa laulupedagogiikkaa käsittelevään graduun hän oli juuri hiljttain törmännyt, ja jonka nimi ja kasvot olivat alkaneet putkahdella esiin somessa monissa verkkoyrittäjyyteen liittyvissä keskusteluissa.

Mariaan tutustuminen osoittautuikin onnenpotkuksi, sillä Marialla oli kehonhuollon osaamisen lisäksi myös tanssi-liiketerapeutin koulutus. Hän ymmärsi siis laajalti ihmisen psyykeä, ja laulunopettajana ja terapeuttina oli tottunut auttamaan ihmisiä asettumaan kehonsa ja löytämään äänensä.

Maria innostui heti tulevasta yhteistyöstä. Liisi teki vaikutuksen Mariaan monipuolisen koulutuksensa tuomilla tiedoilla ja taidoilla. Liisi on puheäänen opettaja ja äänitieteilijä, vokologi. Maria oli kiinnittänyt Liisiin huomiota somessa ja tykkäillyt ja kommentoinut Ääniluotsin julkaisuja. Liisi taas vaikuttui siitä kehon- ja mielenhuollon osaamisesta, jota Marialla oli sekä siitä innosta ja palosta, jolla Maria työtään teki.

Vaikka molemmilla oli oma tulokulmansa ääneen ja sen valmentamiseen, tiesimme että ajatuksemme menisivät paljon myös yksiin. Olemme molemmat tehneet gradumme äänen vapauttamisesta, ja molemmat olemme kiinnostuneita ihmisestä ja äänestä psykofyysisenä kokonaisuutena. Näkökulma on molemmilla pohjimmiltaan sama, mutta erikoistumisalueet ovat riittävän erilaiset täydentämään toisiaan.

Koska yhteistyö tuntui heti luontevalta, jo ensitapaamisen jälkeen luotiin yhteinen virtuaalikansio ja lähdimme suunnittelemaan yhteisiä verkkosisältöjä, Liisi puheäänen ja –viestinnän asiantuntijana, Maria vapauttavaan äänipedagogiikkaan erikoistuneena äänivalmentajana ja psykofyysisen hyvinvoinnin ammattilaisena.

Kurssi alkoi löytää nopeasti muotoaan. Kohta meillä oli jo materiaali kasassa ensimmäistä verkkovalmennustamme varten. Kurssin esittely herätti valtavasti kiinnostusta sosiaalisessa mediassa, ja sai meidät uskomaan asiaamme vahvemmin.

Mikä parasta, saimme myös maksuttomista minikursseista ja webinaareista palautetta, joka rohkaisi jatkamaan: ”ääneni toimii nyt paremmin”, ”ihanan rentouttavaa”, ”laulaminen on helpompaa”, ”purentalihakset eivät enää ole niin jännittyneet” jne. jne. Oli ihanaa saada tuollaista palautetta, emmehän me olleet kuulleet näiden asiakkaidemme ääntä kertaakaan!

Haluatko sinä saada selville, mihin äänestäsi on?

Haluatko katsoa NETTILUENTOMME, Vaikuttavan äänen webinaaritallenteen.

LIITY TÄSTÄ FB-ryhmäämme, niin saat tallenteen!

Jos haluat saada vapaamman äänen ja lisää luottamusta omaan kehoosi, liity maksuttomaan facebook-ryhmäämme, jossa saat tervetulolahjaksi tämän äänityöntekijöille (mm. valmentajat, myyjät, ohjaajat, terapeutit ja kasvattajat) suunnatun Vaikuttavan äänen webinaaritallenteen! 

PS. Jos olet mobiilissa ja ryhmää ei löydy linkin kautta. Laita liittymispyyntö Äänenhuoltoa ja äänenkäyttövinkkejä fb-ryhmään!

Vastaa